Újévi fogadalmak férfi módra

Újévi fogadalmak férfi módra

Minden év eleje az újévi fogadalmak ideje, amiket sokan lelkesen megfogalmaznak, hogy javítsanak az életminőségükön és elérjék a kitűzött céljaikat. Ha ránézünk a vérképünkre, akkor azért általában kibukik, hogy nekünk is célszerűbb lenne nagyobb hangsúlyt fektetni az egészségünkre. Lássunk most néhány példát arra, hogy min érdemes még úgy általában csiszolni, melyek a leggyakoribb fogadalmaink, és ezek miken és miért szoktak jellemzően megbukni.

Minden év eleje az újévi fogadalmak ideje, amiket sokan lelkesen megfogalmaznak azért, hogy javítsanak az életminőségükön és elérjék a kitűzött céljaikat.

Egészséges táplálkozás

A férfiak zöme imádja habzsolni az életet, ha húsokról, ízekről, zamatokról van szó. Ami a nőknek az utazgatás, a kávéházi habos-babos kávé kortyolgatása, az a férfiaknak egy jó hamburger vagy steak elfogyasztása. Ez persze nincs időhöz kötve, a nap bármely szakasza alkalmas lehet rá. Ha valami egészséges étel is kerül a tányérra, akkor bizony kétségbeesetten keresik a zöldségdarabok és a salátalevél közt megbúvó fokhagymás, sült oldalast. Az már szinte egy törekvés, hogy minél fűszeresebb, minél sósabb, minél intenzívebb legyen a reggeli, az ebéd és a vacsora. Az étkezések közti időt pedig szívesen töltik ki nasizással. Nassolás terén általában nem az almachips és a puffasztott rizs kerül előtérbe, hanem az „igazi chips”, melynek a sós íze megkíván némi édességet ellensúlyozásaképpen. Van ebben némi túlzás és nem is mindenki egy kaptafa ezt belátjuk, de azért van igazságalapja is, és éppen ezért itt jön képbe az újévi fogadalom. Megfogalmazunk egy célt, mondjuk januártól adunk magunknak két hónapot, hogy leadjunk 10 kiló felesleget. Ehhez drasztikusan módosítunk az étrendünkön. A 110 kilónkkal, fizikai munka mellett elkezdjük követni azt az étrendet, amit a 60 kg-os ülőmunkát végző hölgyek. Olyan ételeket fogyasztunk, amiket nem igazán kedvelünk, a mérleget nézzük, ami egy ideig az elvárt értékeket fogja mutatni, aztán szép lassan felőrlődünk az egészben és elodázzuk jövő januárra.

Minden év eleje az újévi fogadalmak ideje. Sokan fogadják meg, hogy az új évben változtatnak fennálló étrendjükön, egészségesebb módon fognak táplálkozni.

Ennek nem kell így lennie, a megoldás csupán annyi, hogy a mérleg mellett érdemes a derékbőség alakulását is figyelni, és ügyelni kell a bevitt kalóriára. Nyilván egyénfüggő, de ha a megszokott napi 2 200 kcal helyett 1 800 kcal-t viszünk be, akkor egészen biztos, hogy fogyni fogunk. Használjunk appokat, amin keresztül követhetjük a bevitt kalóriákat, beállíthatunk személyes célt, és csak egy kicsit kell figyelni. Az mondjuk nem mindegy, hogy azt az 1 800 kcal-t miből visszük be, mert sajnos csokiból nagyon hamar összejön, és a cukor nem az izmokat fogja építgetni.

Mozgás

Ez a másik nagy fogadalom, ami elég hamar el szokott bukni. Az oka az, hogy igen könnyen kötünk magunkkal kompromisszumot. Januárban vagy túl hideg van a mozgáshoz, vagy nagyon fúj a szél, vagy latyak, hó, jég fedi a futópályát, ami egyébként az év 90%-ában epekedve vár minket. Nem kell ennyire túlgondolni, ha eddig nem mozogtál, egy pici mozgástól is extrém módon javulni fog a közérzeted, és fokozatosan a fizikumod is hálás lesz. Ha épp azért nem ugrasz el kocogni, mert januárban szerinted túlzsúfolt a futópálya, és úgy kellene kerülgetni előzés közben a többi kocogót, akkor kezdj el fekvőtámaszokat nyomni otthon a kedvenc zenéidre, podcastjaidra. Ennél a dolognál is pont az a gond, mint a kajánál. Az ember túl gyorsan vár eredményt. Ne legyünk türelmetlenek, egy kis mozgás mindenképpen jót tesz az egészségünknek, ezért ne a látható eredményekkel foglalkozzunk elsősorban, hanem azzal, hogy minden egyes mozdulat jót tesz a szervezetünknek, ezért ez épüljön be a mindennapjainkba.

Minden év eleje az újévi fogadalmak ideje. Sokan döntenek úgy, hogy edzőterembe mennek, elkezdenek sportolni a fogyás, vagy az állóképesség növelése érdekében.

Öltözködés

A külső része, sokszor megújult emberként kezdenénk az évet. Ez a rész sokkal könnyebb, mint az ételek, vagy a mozgás. Aki hölgyek körében dolgozik, annak bizonyára már feltűnt, hogy ritkán látni őket ugyanabban a szettben egy hónapon belül. Te egy hónapon belül hányszor változtatsz az öltözködéseden? A férfiak hajlamosak erre talán kevésbé odafigyelni, nincs olyan központi helyen az életükben az öltözködés, mint például a legújabb technológiai fejlesztések. Ha minden nadrágunk kék farmer, akkor mindig abban megyünk dolgozni, ami úgy festhet, hogy mindig ugyanaz a nadrág van rajtunk. Akkor miért nem szerzel be valami más anyagból készült, más színű, más stílusú, elegáns nadrágot?

Minden év eleje az újévi fogadalmak ideje. Az új év beköszöntével dönthetünk úgy is, hogy változtatunk stílusunkon új ruhák és kiegészítők beszerzésével.

Jellemzően váltogatsz a két kedvenc pulóvered közt? A megszokott dolgokon a legnehezebb változtatni, pont úgy, mint az étel és a mozgás helyetti sorozatnézés esetében. Legyél bátrabb, váltsd le időnként a pulóvert egy sportzakóra! Sokkal elegánsabb és népszerűbb leszel.

A férfiszekrényben lévő ingek is nagyjából egy színtartományt fednek le: fehér. Ezen is egyszerű segíteni, szerezz be egy új színes inget, és időnként szakadj ki a fehér inges buborékból! Ha inkább pólós vagy, mint inges, és úgy „férfimódra” a fekete-sötétszürke palettán mozogsz, válts valami merészebb, extrémebb színű felsőre! Légy nyitott, fedezz fel új színeket, újulj meg!

Related Posts
  1. A Zagger bemutatja: PME Legend, az amerikai klasszikus A Zagger bemutatja: PME Legend, az amerikai klasszikus
  2. Konyhából a karácsonyfa alá - Mit vegyünk fel az ünnepre? Konyhából a karácsonyfa alá - Mit vegyünk fel az ünnepre?
  3. s.Oliver, egy európai sikertörténet s.Oliver, egy európai sikertörténet
  4. Amit az inggallérról tudni érdemes Amit az inggallérról tudni érdemes