Apró alakítás, látványos megújulás

Apró alakítás, látványos megújulás

Cikkünkben igyekszünk a trend vonalát követve olyan kiegészítők, ruhadarabok vonalán mozogni, amelyek manapság reneszánszukat élik, mondhatni ismét a divat fókuszába kerültek. Ez annak a ténynek is köszönhető, hogy a férfiaknak is egyre inkább szélesebb skálán mozog a divat iránti érdeklődése és bátrabban viselnek kissé szokatlanabb, feltűnőbb, látványosabb darabokat, kiegészítőket. Most a klasszikus, tradicionális kiegészítőkre helyezzük a hangsúlyt, érdemes ezek közül is válogatni, ha szeretnénk egy kis eleganciát, különlegességet csempészni az öltözékünkbe!

Kalap: különleges eseményekre vagy hétköznapokra

A kalapok a 21. század divatjának elengedhetetlen részévé váltak. A fedoráktól a stílusos snapbackekig a kalapok népszerű kiegészítők a férfiak körében is.

Ami az anyagot illeti, a kalapok kezdetben nemezből és gyapjúból készültek. A kalapok színe fehér volt, és ez sok festményen is látható. A kalapok népszerűségével természetesen egyre nagyobb lett az anyagválaszték is. A selyem, a bársony, a taft, a bőr, megjelenése is szélesítette a választékot.

A kalapok a 21. század divatjának gyakorlatilag elengedhetetlen részévé váltak. A klasszikus fedoráktól a stílusos snapbackekig a kalapok népszerű kiegészítők a férfiak körében is. Persze öltözék és életmód függvénye is, hogy milyen kalapot hordunk, sőt lehet szezonfüggő is! Az oly népszerű panama kalap például nyári viselet, míg a klasszikusabb (gyapjúból, vagy más erősebb anyagból készült) fedora kalap inkább őszi, tavaszi, esetleg téli, bár manapság ebben a fazonban is készülnek szalmakalapok.

Öltöny hajtókatű

A hajtókatűkről keveset hallunk és nem olyan régen még ódivatúnak számítottak. Pár éve viszont ismét divatba jöttek. Bár igen apró, de egy öltözékhez illő hajtókatű sokat dobhat a megjelenésünkön!

A hajtókatűkről keveset hallunk és nem olyan régen még ódivatúnak számítottak. Pár éve viszont ismét divatba jöttek. Bár igen apró, de egy öltözékhez illő hajtókatű sokat dobhat a megjelenésünkön! Szerencsére többféle hajtókatű közül választhatunk, de alapvetően két típus létezik; vannak virágalakúak (elegánsabb alkalmakra javasoljuk), és vannak jelvényformájúak (hétköznapokra, lazább eseményekre). A virágformákat munkahelyen nem ajánlott viselni, de például a zománcozott darabok elég jól passzolnak többféle öltözethez is. Egy hajtókatű bármilyen alkalomra remek választás az öltönyös viselet színesítésére. Akár virágalakú, akár zománcos hajtókatűt választunk, ügyeljünk arra, hogy ez a kellék jól passzoljon a stílusunkhoz, öltözékünkhöz. Garantált, hogy remekül feldobja az egyszínű öltönyöket, viszont óvatosan bánjunk a mintás, vagy többszínű darabokkal, mert azokban bizony elveszhet ez az apró különlegesség!

Zsebóra, az elegancia jegyében

A zsebóra a karóra elődje, amelyet manapság leginkább a gyűjtők vagy a retro stílus kedvelői szeretnek. Egyedi megjelenése klasszikus eleganciát sugároz.

A zsebóra a karóra elődje, amelyet manapság leginkább a gyűjtők vagy a retro stílus kedvelői szeretnek, egyedi megjelenése miatt. A 17. században alkották meg az első zsebbe való órát, amelyet elegáns láncon hordhattak viselői, nemcsak divatos, de praktikus okokból is. A tömeggyártásnak és az új technológiáknak köszönhetően a 19. században a nagyközönség számára is elérhetővé vált a zsebóra. Sőt – bármilyen meglepő – egy időben a nők körében is népszerű volt! Persze továbbra is általános tendencia, hogy a hagyományos divatos kiegészítőket fokozatosan felváltják a modern technológiák és a trendi „fashion” órák. Ennek ellenére a zsebórát továbbra is elegáns és fényűző divatkiegészítőnek tekintjük, ami divatos és valóban stílusos. A zsebóra lánccal talán a legelegánsabb férfi extra kiegészítő, amely remélhetőleg soha nem is megy ki a divatból. A megjelenésére kiemelten adó, igényes férfi, a legelegánsabb viseleteihez használhat zsebórát. Funkciójától eltekintve már önmagában is nívós, figyelemfelkeltő, ugyanakkor komolyságot sugárzó kiegészítő. Eleganciát és kifinomult, határozott stílust sugároz viselőjének.

A mellény, ami feldobja az összképet

A mellény akár egy klasszikusabb farmernadrággal is harmonizál, így akár zakó nélkül is hordható, de fontos, hogy mindig hosszú ujjú inget vegyünk fel hozzá.

Az köztudott, hogy az öltöny elmaradhatatlan része egy úriember gardróbjának. Az öltöny lehet kétrészes vagy háromrészes. Amennyiben előnyben részesítjük a háromrészes öltönyt, akkor a mellény is része az öltözetünknek. Aki manapság öltönyhöz mellényt választ, az tudatosan teszi azt. A mellény a modern férfi stíluseszköze, attól függetlenül, hogy az öltöny mellény a férfidivat egyik klasszikus ruhadarabja. Akár kiváló szabású slim fit öltönyhöz, akár önmagában, a férfi mellény napjainkban egy valóban stílusos döntés. A háromrészes öltönyhöz válasszunk színben, anyagban és fazonban tökéletesen illeszkedő mellényt. Megjelenésünknek a férfi öltönymellény mindig ad egy bizonyos extravagáns hatást. A mellény – amennyiben kissé vastagabb szövetből, vagy különlegesebb anyagból készül – akár farmernadrággal is harmonizál, így akár zakó nélkül is hordható, de fontos, hogy mindig hosszú ujjú inget vegyünk fel hozzá. Az öltöny mellény remek választás a mindennapi sportos, ámde elegáns megjelenéshez.

Related Posts
  1. A Zagger bemutatja: PME Legend, az amerikai klasszikus A Zagger bemutatja: PME Legend, az amerikai klasszikus
  2. Konyhából a karácsonyfa alá - Mit vegyünk fel az ünnepre? Konyhából a karácsonyfa alá - Mit vegyünk fel az ünnepre?
  3. s.Oliver, egy európai sikertörténet s.Oliver, egy európai sikertörténet
  4. Amit az inggallérról tudni érdemes Amit az inggallérról tudni érdemes