Milyen ruhákat vigyünk magunkkal nyaralásra?

Milyen ruhákat vigyünk magunkkal nyaralásra?

A nyár közeledtével szinte mindannyian elkezdjük tervezgetni a nyaralást, hogy otthonunkat magunk mögött hagyva néhány nap vagy hét erejéig, kipihenhessük az elmúlt év fáradalmait. Azért az izgatottság mellett nem árt, ha azzal is tisztában vagyunk, milyen ruhákat érdemes bepakolni a bőröndünkbe.

Milyen ruháknak célszerű helyet szorítani a bőröndben?

Mielőtt szélsebesen lefoglalnánk a repülőjegyet, érdemes utánajárni az interneten vagy egy időjárás applikációban az adott úticél klíma-adottságainak is. Egy esetleges rossz időre mindig érdemes felkészülni, de azt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy általában a vastagabb, sűrűbb szövésű ruhák azok, amelyek a legtöbb helyet foglalják el a poggyászunkban, így ezekből elég ha csak egy-két darabot viszünk magunkkal. Ez lehetőséget ad arra, hogy némi helyet takarítsunk meg a lazább, lengébb darabok számára. A mennyiségek meghatározásához persze lényeges szempont, hogy milyen hosszú időre utazunk, illetve, hogy a ruháink tisztítására milyen lehetőségeink lesznek. Mindemellett természetesen célszerű:

A nyaralásra odakészített ruhákat érdemes tudatosan kiválasztani. A fehérneműket és hálóruhákat érdemes az aktuális időjárási jellemzők szerint bepakolni.

Hajtogassunk okosan!

Ha nem szeretnénk a bőrönd bezárásával komolyabb küzdelmet folytatni, illetve, hogy a gondosan kivasalt ruháink teljesen összegyűrődjenek az út során, akkor javasolt a hajtogatást a bőrönd vagy táska szélességéhez igazítani, illete szem előtt tartani, hogy a nehezebb, vastagabb ruhák, cipők kerüljenek a táska aljára. Fontos azonban, hogy a lényegesebb ruhadarabokból csomagoljunk biztonsági tartalékot, hogy fel legyünk készülve egy-egy apró balesetre, ami jelentkezhet például szakadás, sár vagy egy lecsöppenő fagyi formájában. Ilyen esetekben kapóra jön, ha van nálunk pótszett és nem kell rögtön nekiállni a mosásnak. Emellett érdemes odafigyelni arra is, hogy ne legyen a csomagunk túl nehéz, főleg, ha repülővel utazunk és a reptéri korlátozások értelmében, ne kelljen pótdíjat fizetni. Repülős utazás esetén a súlykorlát mellett az adott repülőtársaság által engedélyezett bőrönd, kabinbőrönd méretének is érdemes még időben utánajárni. 

Most pedig nézzük a bőröndünk tartalmát egy kicsit más szemszögből is, mégpedig olyanból, hogy milyen programokhoz milyen szettet érdemes összeválogatni.

A hűvösebb estékre szánt vastagabb, hosszú ujjú ruhákat érdemes körültekintően hajtogatni a bőröndbe, így több szükséges holmit vihetünk a nyaralásra.

Városnézés

Ha már alig várjuk, hogy egytől egyig feltérképezhessük a helyi látványosságokat és mindegyikükről készítsünk legalább egy emlékezetes fotót, akkor jobb, ha elfelejtjük a lábunkat szorító csőfarmereket. Ehelyett érdemes inkább egy kényelmes, laza, légáteresztő öltözetben nekivágni az utcáknak, amely nem gátol minket a szabad mozgásban. Azonban a lazaság mellett igyekezzünk törekedni a finom elegancia megtartására is, hogy ha városnézés közben megéhezünk, még egy étteremben se kelljen szégyenkeznünk a megjelenésünk miatt. A póló és ing kombináció jó megoldást jelent. Az inget akár le is vehetjük, de kellemes védelmet jelenthet a tűző nap ellen. A hosszú ingujjat felhajtva még egy kis sármot is csempészhetünk a stílusunkba.

A nyaralásra előkészített ruhákat érdemes úgy megválasztani, hogy azok városnézés és a pihenés során is stílusos, alkalomhoz illő megjelenést nyújtsanak.

Strandolás

Ha úgy gondoljunk, itt az ideje a legközelebbi tengerpart vagy fürdő felé venni az irányt, akkor mindenképpen készítsünk be legalább két fürdőnadrágot, napszemüveget, strandpapucsot és persze törölközőt és naptejet.

Túra

Természetesen az időjárás függvényében, de többféleképpen is felöltözhetünk egy kisebb vagy nagyobb túrára, kirándulásra. A cipő kiválasztásánál mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy milyen terepviszonyok közé fogunk menni.

  • Ha meleg van, mindenképp csak lenge, laza, légáteresztő öltözetben induljunk el otthonról, emellett pedig ne felejtsünk el vizet is pakolni a táskába, nehogy kiszáradjunk! Sapka és akár hosszú ujjú ing is szükséges lehet a nap elleni védelemhez.
  • Hidegebb idő esetén érdemes elővenni a vastagabb ruhadarabokat, mint a pulóver vagy a kardigán és esőkabátot, széldzsekit is szükséges lehet bekészíteni. Erős szélben nem árt ha van nálunk egy vékony sapka is.

Ha természetközeli helyen kívánjuk kipihenni az év fáradalmait, érdemes túrázáshoz megfelelő ruhadarabokat és kiegészítőket is bekészítenünk a nyaralásra.

Mi alapján érdemes kiválasztani a lábbelinket?

A cipő(k) kiválasztásakor – éppúgy, mint a ruhák esetén – érdemes végigvenni, milyen programokon szeretnénk majd részt venni:

  • Ha kirándulni, túrázni szeretnénk, mindenképp legyen nálunk egy túrabakancs, vagy egy vastagabb talpú cipő.
  • Városnézés esetén egy kényelmes szandállal járunk a legjobban.
  • Strandoláshoz, fürdőzéshez, vagy a tengerparton való napozáshoz leginkább a papucs viselése ajánlott.
  • A szállodában szintén szükségünk lesz a papucsra, hiszen bármennyire is tiszta a hotel, ahol megszállunk, érdemes a papucsot fürdés közben is viselni, hogy elkerüljük az esetleges fertőzéseket és egyéb kellemetlenségeket. 
Related Posts
  1. A stílusváltás hogyanjai A stílusváltás hogyanjai
  2. A Zagger bemutatja: PME Legend, az amerikai klasszikus A Zagger bemutatja: PME Legend, az amerikai klasszikus
  3. s.Oliver, egy európai sikertörténet s.Oliver, egy európai sikertörténet
  4. Amit az inggallérról tudni érdemes Amit az inggallérról tudni érdemes