Készüljünk fel a szeles időkre!

Készüljünk fel a szeles időkre!

Lassan búcsút inthetünk a forró nyári napoknak, helyüket átveszik a hűvösebb, szelesebb őszi reggelek és esték. A hidegebb idő nem csak az öltözködésünkre, hanem a hangulatunkra is hatással van. Ez az időszak azonban mégis tökéletes arra, hogy megújítsuk önmagunkat, és új lendületet adjunk a mindennapoknak, különösen, ha a nyári szabadság után még kezdeti motiválatlansággal is küzdünk. Néhány apró változtatással azonban felfrissülhetünk és új lendületet adhatunk az év hátralévő részének, legyen szó öltözködésről, sportolásról, üzleti eseményekről vagy kikapcsolódásról!

Csináljunk helyet az újnak!

Frissítsük fel a ruhatárunkat! 

A ruhatárunk időnkénti átvizsgálása, szelektálása nem csak praktikus, de bizonyítottan energiát adó tevékenység is. Válogassuk külön a nyári darabokat, csináljunk helyet a hosszú ujjú pólóknak, vékonyabb pulóvereknek és átmeneti kabátoknak. Az őszi időjárás kulcsa a réteges öltözködés, így egész nap komfortosan érezhetjük magunkat, akár beborul az ég, akár hétágra süt a nap.

Az őszi időjárás kulcsa a réteges öltözködés, így egész nap komfortosan érezhetjük magunkat, akár beborul az ég, de akár akkor is, ha hétágra süt a nap.

Taktikai sportok, stratégiai gondolkodás

Azt már tudjuk, hogy a mozgás endorfint szabadít fel, amitől sokkal boldogabbnak és felszabadultabbnak érezzük magunkat. A taktikai sportok, mint a golfozás, a tenisz vagy akár a vadászat, nem csupán izgalmasak és szórakoztatóak, hanem rendkívül előnyösek a vezetői készségek fejlesztésében is. Az ilyen tevékenységek koncentrációt, stratégiai gondolkodást és precizitást igényelnek. Nem utolsó sorban pedig remek társadalmi események is, ahol valóban lehetőség nyílik új kapcsolatok kialakítására. Ha nem is vagyunk aktívak ezekben a sportokban, csak résztvevőként látogatunk el a klubokba, az öltözködésre akkor is érdemes ügyelni. A laza, casual stílus megfelelő választás lehet. A golf és teniszpályára például chino vagy egy egyenes szárú nadrág galléros pólóval párosítva tökéletes megoldás. 

A taktikai sportok, mint a golfozás, a tenisz vagy akár a vadászat, nem csupán izgalmasak és szórakoztatóak, hanem rendkívül előnyösek is a vezetőknek.

Új szelek az üzleti életben

Az iparági változásokat nem csak akkor érdemes nyomon követni, ha vezetői pozíciót töltünk be. Az őszi konferencia szezon jó lehetőséget kínál arra, hogy szakmailag is az élen járjunk, megismerjük az új trendeket. Az ilyen típusú események nem csupán a tudásunk bővítésére szolgálnak, hanem kiváló alkalmat kínálnak a szakmai kapcsolatok építésére és megerősítésére is. A megjelenésünket pedig nem kell túlgondolni! A smart casual egy üzleti konferenciára is tökéletes megoldás lehet. A farmer, póló vagy ing párosítva egy jó szabású zakóval a legtöbb napközbeni eseményen megállja a helyét.

A farmer, póló vagy ing párosítva egy jó szabású zakóval a legtöbb napközbeni eseményen megállja a helyét, még akkor is, ha szelesre vált az időjárás.

Kikapcsolódás

Exkluzív italkóstolók

Az ősz tökéletes időszak egy exkluzív whisky vagy gin kóstolóra. Az exkluzív italkóstolók világa különleges élményeket kínál, amelyek túlmutatnak a hétköznapi kikapcsolódáson. Ezek az események nem csupán a prémium italok ízleléséről szólnak, hanem a kifinomultság, a társasági élet és a kapcsolatok építésének tökéletes színterei is. Az őszi hónapokban egy-egy ilyen kóstoló lehetőséget biztosít arra, hogy elmerüljünk a whiskyk, ginek és egyéb nemes italok gazdag világában, miközben elegáns környezetben, hasonlóan gondolkodó emberek társaságában töltjük az időt. Nem utolsó sorban remek szórakozás és egyben tanulási lehetőség is. Ha nehezen megy a small talk, az ilyen kóstolókon szerzett tapasztalatainkat, élményeinket bármikor bedobhatjuk témaként akár prémium klubokban, üzleti lounge-okban vagy exkluzív eseményeken veszünk részt.

Az ősz tökéletes időszak egy exkluzív whisky vagy gin kóstolóra. Az exkluzív italkóstolók világa élményeket kínál, amelyek többek hétköznapi kikapcsolódásnál.

Indulnak a bortúrák és a jazz fesztiválok

Bár a zenei fesztiválok “hivatalos” időszaka a nyár, az ősszel induló programokon is megéri részt venni, különösen, ha még nehezen hangolódunk a hűvösebb évszakra! Az őszi hónapokban induló jazz fesztiválok különleges atmoszférát teremtenek, ahol a kifinomult zene és a stílus találkozik. Az események tökéletesen ötvözik a gasztronómia, a kultúra és a zene szeretetét, miközben kiváló alkalmat kínálnak a pihenésre, feltöltődésre és a társasági pezsgésre. Ha igényes szórakozást keresünk, idén mindenképp látogassunk el őszi bortúrákra és jazz fesztiválokra. Még jobb, ha ötvözzük is a kettőt!

Ápolt megjelenés

Ápolt bőr és kezek

Az őszi szél és a hideg levegő nem kíméli a bőrt, ezért különösen fontos, hogy ilyenkor fokozott figyelmet fordítsunk a bőrápolásra. Egy minőségi hidratáló krém az arcra és a rendszeres kézkrém használata elengedhetetlen ahhoz, hogy bőrünk puha és ápolt maradjon. Az ápolt bőr a magabiztos megjelenés egyik alappillére!

Az őszi szél és a hideg levegő nem kíméli a bőrt, ezért különösen fontos, hogy ilyenkor fokozott figyelmet fordítsunk a bőr-, haj-, és szakállápolásra.

Új frizura és szakáll

Sőt nem csak az ápolt, puha bőr, de az ápolt szakáll és a frizura is meghatározó a megjelenésünkben. A letisztult, modern hajstílus tökéletesen kiegészítheti a professzionális öltözködést és új energiát adhat a hűvös napokon is. Az ősz az újrakezdés évszaka, miért ne próbálhatnánk ki egy új hajstílust vagy szakáll fazont

Related Posts
  1. A Zagger bemutatja: PME Legend, az amerikai klasszikus A Zagger bemutatja: PME Legend, az amerikai klasszikus
  2. s.Oliver, egy európai sikertörténet s.Oliver, egy európai sikertörténet
  3. Amit az inggallérról tudni érdemes Amit az inggallérról tudni érdemes
  4. Amikor apa játszósba öltözik Amikor apa játszósba öltözik