Kedvenc nyári ruhadarabjaink

Kedvenc nyári ruhadarabjaink

Bár a nyár a könnyedségről és lazaságról szól, mégis sokan küzdenek a hőség és a megfelelő öltözködés kihívásaival. Rövidnadrág, póló. Vannak ruhadarabok, amelyek évről évre jól teljesítenek ebben az évszakban, nem véletlenül lettek nyári kedvenceink. Mutatjuk milyen ruhadarabokhoz érdemes még ezen a nyáron is ragaszkodni!

Rövidnadrág

A rövidnadrágok és shortok igazi nyári alapdarabok, amely már évtizedek óta hódítanak. Az 1940-es években kezdett el igazán divatossá válni, amikor a katonai uniformisok rövidített változatai átszivárogtak a hétköznapi viseletbe is. Ma már számtalan stílusban elérhető: laza, sportos, szafari vagy akár elegáns szabásokkal is. Az egyik legnagyobb előnye, hogy szinte bármivel kombinálható, legyen az egy egyszerű póló vagy egy ing. 

Kényelmes, praktikus ám nem minden alkalomra viselhető. A nagyon formális eseményekre, mint egy nyári esküvő vagy üzleti rendezvény, inkább válasszunk hosszú nadrágot. Egyes cégeknél, jellemzően a bankoknál, az irodai öltözködési előírás is szigorúan szabályozza, milyen (rövid)nadrágok megengedettek. 

A rövidnadrágok esetében a megfelelő méreten és szabáson több múlik, mint gondolnánk. A szárak, valamint az ülep hossza is jócskán befolyásolja, melyik stílus kinek áll jól. Higgins a Magnum sorozatból tökéletes példa arra, hogyan ne viseljük a rövidnadrágot.

Bár a nyár hangulata a könnyedségről és lazaságról szól, mégis sokan küzdenek a hőség és az időjárásnak megfelelő ruhadarabok kiválasztásának kihívásaival.

Mintás és galléros póló

A forró napokon az izzadás az egyik legnagyobb probléma, ami nemcsak kellemetlen érzés, de a ruhánkon is nyomot hagy. A nedves foltok mellett ráadásul még az anyag is ránk tapad. Bár a napégés ellen kimondottan praktikus egy hosszú ujjú, ennek még a gondolatától is sokakat lever a víz. Nem kell azonban, hogy kínszenvedés legyen a nyári öltözködés! A lazább pólók, akár kereknyakú, V-nyakú vagy galléros tökéletesek lehetnek a legnagyobb melegben is. Keressük a 100% pamut anyagból készült pólókat, amelyek nem csak jól szellőznek, de a verejtéket is felszívják.

Ráadásul, ki ne szeretné a mintás pólókat? Ezek a darabok a 1960-as években kezdtek igazán népszerűvé válni, amikor a zene, a divat és a laza életérzés eggyé vált. Egy mintás pólóval bárki megerőltetés nélkül kifejezheti egyéniségét és stílusát. Lehet bohókás, elegáns, vagány vagy művészi – a választék végtelen. Ráadásul könnyedén kombinálható más ruhadarabokkal, így igazi jolly joker a gardróbban.

Baseball sapka

A baseball sapka nem csak a sportolók kiváltsága. Az 1860-as években jelent meg először a sportpályákon, majd hamarosan a hétköznapi divatban is megvetette a lábát. Nyáron különösen praktikus, hiszen véd a napsugaraktól, és laza, lezser stílust kölcsönöz viselőjének. Praktikus kiegészítő, amely könnyedén feldobja még az egyszerűbb összeállításokat is, akár a vízparton nyaralunk, akár a városban turistáskodunk.

A baseball sapka nem csak a sportolók kiváltsága. A 60-as években jelent meg a sportpályákon, majd hamarosan a hétköznapi divatban is megvetette a lábát.

Farmer télen, de még nyáron is

A farmer a 20. század közepe óta vált a mindennapi viselet részévé. Azóta pedig le sem lehet robbantani a stílus elkötelezett híveiről. Nem csoda, hiszen annyira egyszerűen kombinálható és gyakorlatilag a nagyon elegáns rendezvényeket leszámítva, bármilyen eseményen viselhető. 

Bár a farmernadrágok hagyományosan inkább őszi-téli alapdarabnak számítanak, a modern technológiának köszönhetően ma már nyáron is kényelmesen viselhetjük őket. A nyárra szánt farmernadrágok különleges, hűsítő hatású anyagokból készülnek, amelyek kifejezetten a meleg hónapokra lettek tervezve. A farmerek és nadrágok piacán a high-tech szövetekkel kísérletező Club of Comfort többféle, hőmérséklet szabályozást segítő anyagot dobott már piacra, mint a Coolmax®, Coldblack® vagy a Cera Fresh anyagból készült nadrágokat. Ezek az anyagok mind a hőmérséklet szabályozást segítik elő. Légáteresztőbbek és könnyebbek a már megszokott szövetekhez képest, így biztosítanak maximális komfortot még a legmelegebb napokon is. A gyártók már kísérleteznek olyan technológiai újításokkal is, mint a nedvességelvezető szálak, amelyek segítenek szárazon tartani a bőrt és megelőzni az izzadást. 

Kapucnis pulcsi

Bár a kapucnis pulóver elsőre nem tűnik nyári ruhadarabnak, de hűvös estéken vagy egy vízparti tábortűz mellett kincset ér. A kapucni extra védelmet nyújt a szél ellen, de egy hirtelen zápor esetén is jól jöhet. A hip-hop kultúra egyik ikonikus darabja máig örök kedvenc szinte minden korosztálynál, akik a sportos és kényelmes ruhadarabokat részesítik előnyben. 

Az elasztikus öv az egyik legpraktikusabb kiegészítő nyáron, amikor a kényelem elsődleges szempont. Rugalmas, könnyen állítható, és nem szorítja a derekat.

Elasztikus öv

Az elasztikus öv az egyik legpraktikusabb kiegészítő, különösen nyáron, amikor a kényelem elsődleges szempont. Rugalmas, könnyen állítható, és nem szorítja a derekat, így egész nap kényelmes viseletet biztosít. A színes fonott anyagok vidám és nyárias hangulatot árasztanak, míg a bőr részletek eleganciát és tartósságot biztosítanak az övnek. Ez a kombináció tökéletesen illik a sportosan elegáns stílushoz, amely a nyári ruhatár egyik alapköve. Egy elasztikus öv könnyedén feldobhat egy egyszerű póló és rövidnadrág összeállítást, de ugyanolyan jól mutat egy könnyű nyári inggel és vászonnadrággal is. Ha pedig nem szeretnénk övet hordani, akkor válasszunk gumis derekú nyári nadrágokat. A deréknak csak egy része gumírozott, így kényelmesen viselhető, mégsem keltünk benne “óvodás gyerek” hatást.

Related Posts
  1. A Zagger bemutatja: PME Legend, az amerikai klasszikus A Zagger bemutatja: PME Legend, az amerikai klasszikus
  2. s.Oliver, egy európai sikertörténet s.Oliver, egy európai sikertörténet
  3. Amit az inggallérról tudni érdemes Amit az inggallérról tudni érdemes
  4. Amikor apa játszósba öltözik Amikor apa játszósba öltözik