Vénasszonyok nyara férfi módra

Vénasszonyok nyara férfi módra

Amikor vége a nyári időszaknak, eljön az ősz, sokan vágyunk vissza a napsütéssel teli, meleg napokra. És ha szerencsénk van, akkor, még ha csak egy rövid időre is, de visszakapjuk. Szeptember vége és október első fele a vénasszonyok nyara, vagy más néven indián nyár. Ilyenkor reggelente még hűvös és párás a levegő, de délutánra melegebb, napos idő vár ránk.

Vénasszonyok nyara, vagy indián nyár?

A vénasszonyok nyara elnevezés egyesek szerint német hagyományból ered. Régebben a német területeken az évet kétfelé osztották. A tavaszt „fiatal-asszonynyár”-nak, az őszt „öreg-asszonynyár”-nak nevezték. Más elképzelések szerint az elnevezés talán onnan ered, hogy ilyenkor még kellemes az idő, ezért az idős hölgyek szívesen ülnek ki a ház elé, élvezve az év utolsó, még nem túl hideg időszakát és az őszi napsugarakat. Az indián nyár ugyanezen időszak angolszász elnevezése. Ennek eredete az lehetett, hogy Amerikában az évszaknak ezen időszakában indultak nagy vadászatokra az amerikai őslakosok, az indiánok. Egy másik nézőpont szerint az elnevezés az indiánok színes viseletére utal, amelynek színei nagyon hasonlítanak a csodás, őszi levelekre.

A vénasszonyok nyara a férfiak öltözködésére is hatással van, kihívásokat hordoz magában. Fontos megismerni az erre az időjárásra tervezett mellényeket.

A mindennapi öltözködésben egyedül a nappalok és az éjszakák közti nagy hőmérséklet-különbség jelent némi kihívást, ami különösen a reggeli munkába induláskor okozhat problémát. Ám előrelátó öltözködéssel ez is könnyen áthidalható, csak tudni kell ügyesen tervezni és kombinálni a ruhadarabokat.

Nyári ruhák, szettek átgondolása

A nagyjából szeptemberre, esetleg még október elejére datálható indián nyár kétségtelen előnye a többnyire kellemes napsütés és a langymeleg levegő, ám ez sajnos egyáltalán nem garantált és kiszámítható, főleg a jelenlegi klímaváltozás fényében. Egyre melegebbek és hosszabbak a nyarak, így joggal számíthatunk arra, hogy szeptember végén még igencsak nyárias időnk lesz.

A vénasszonyok nyara a férfiak öltözködésére is hatással van, kihívásokat hordoz magában. Fontos megismerni az erre az időjárásra tervezett átmeneti darabokat.

Persze előfordulhatnak hosszabb hűvösebb időszakok, akár esővel tarkítva, máskor viszont a déli órákban 30 fok körüli hőmérséklet is simán lehet, miközben a reggelek és az esték már hűvösek. Így egyetlen nap leforgása alatt szükség lehet őszi, tavaszi és nyári ruházatra egyaránt.

Aranyszabályként elmondható, hogy a nyári ruhatárat mindenképpen kéznél kell tartani: a rövid ujjú póló, ing és a nyári hosszúnadrág sokszor jól jöhet még, sőt akár a bermudák is előkerülhetnek, ha nem is munkahelyi viseletként, de a szabadidős programokhoz mindenképpen. Azért az őszhöz kapcsolódóan vannak még mindig öltözködési szabályok, hallgatólagosan elfogadott stílus és színkombinációk, amelyeket nem árt, ha betartunk. Például ilyenkor már ne nagyon viseljünk bézs nadrágot, ne viseljünk túl világos cipőt, vagy akár a lenvászon, mint anyag is kerülendő, hiszen ez inkább a nyári hőségek, kánikulák viselete.

Ingek, pólók

A meleg ellenére összességében a vénasszonyok nyara egy olyan átmeneti időszak kezdete, amikor már nem jellemző a tikkasztó forróság. Ez azt is jelenti, hogy bár nyugodtan viselhetünk rövid ujjú felsőket is, ám egy könnyű hosszú ujjú ingben sem izzadunk majd. Ráadásul a feltűrt ingujj meglehetősen trendinek számít.

Nadrágok

A vénasszonyok nyara a férfiak öltözködésére is hatással van, kihívásokat hordoz magában. Fontos megismerni az erre az időjárásra tervezett nadrágokat.

A nadrágok ebben az időszakban még mindig inkább a nyarat idézik, de utcai és munkahelyi viseletként mindenképpen hordjunk hosszú nadrágot. Ideális viselet lehet ilyenkor egy könnyű pamutból készült chino nadrág  vagy egy farmerszabású vékonyabb pamutvászon nadrág. De persze hordhatunk farmert is – ebből is jöhet még a nyárias, vékonyabb és lezserebb verzió. Üzleti megjelenéshez, üzleti tárgyaláshoz válasszunk könnyű, kevert anyagú nadrágot és zakót. Azért óvatosan bánjunk a világos színekkel, főleg, ha formális az esemény. Fehér, vagy bézs nadrágot már ne viseljünk, helyette inkább egy középkék árnyalatban gondolkodjunk, de az ing azért lehet világos árnyalat.

Pulóverek, kardigánok, könnyű zakók

A vénasszonyok nyara a férfiak öltözködésére is hatással van, kihívásokat hordoz magában. Fontos megismerni az erre az időjárásra tervezett pulóvereket.

Remek és praktikus kiegészítő viselet ebben az időszakban egy kényelmes és könnyű pulóver, kardigán, vagy zakó. Természetesen ez is alkalomtól függően. A hűvösebb reggeleken, és este, amikor hazaérünk bizony jólesik a réteges öltözködés, ezért már szükség lehet az említett ruhadarabokra is. Napközben amikor meleg van, nyugodtan levehetjük a felső réteget, a zakót, ezért mindig gondosan válogassuk meg, hogy milyen stílusú és színű ruhadarabokat viselünk alatta.

Related Posts
  1. A Zagger bemutatja: PME Legend, az amerikai klasszikus A Zagger bemutatja: PME Legend, az amerikai klasszikus
  2. s.Oliver, egy európai sikertörténet s.Oliver, egy európai sikertörténet
  3. Amit az inggallérról tudni érdemes Amit az inggallérról tudni érdemes
  4. Amikor apa játszósba öltözik Amikor apa játszósba öltözik