Klasszikus férfidivat

Klasszikus férfidivat

A klasszikus divat mindenkor fontos, ez a kijelentés, pedig különösen vonatkozik a férfi ruházatra. A klasszikus stílus hangsúlyozza az ember eleganciáját, jó ízlését és társadalmi státuszát egyaránt. Ez a stílus alapvetően egyszerű és letisztult. A legtöbbször ez a férfiak esetében az öltönyt jelenti, ám számos kiegészítőt érdemes az öltönyhöz társítani, amelyek még inkább kihangsúlyozzák öltözékünk klasszikus jellegét.

A klasszikus megjelenés alapja

A klasszikus megjelenés az a két-, vagy háromrészes öltöny, hozzá fehér vagy kék ing. A férfiak üzleti megjelenése tehát vagy kétrészes öltöny (zakó és nadrág), vagy háromrészes öltöny (kabát, nadrág és mellette mellény) lehet. A mellény általában a nadrág vagy kabát színéhez igazodik. Nyáron persze lehet világos árnyalatokat választani, mint például bézs, világos szürke, homok árnyalatok, de mindig legyünk tekintettel az előírt, vagy a helyzet által megkívánt dress code-ra.

A klasszikus férfidivat egyaránt hangsúlyozza az ember eleganciáját, jó ízlését, státuszát. Az öltözék kiválasztásakor figyeljünk az alkalom dress codejára.

A mellény

Lehet eleve háromrészes öltönyt venni, de külön kiegészítőként is jól mutat, ha a már meglévő klasszikus öltönyünkhöz egy kicsit különlegesebb színű mellényt választunk. Akár egy kicsit extravagáns is lehet a mellényünk, bár az már igencsak a sportosan elegáns stílushoz és inkább a farmerhez való. Persze nemcsak a színén, de az anyagán is sok múlik, egy vastagabb őszi fazon például már nem igazán passzol egy klasszikus öltönyhöz.

Nyakkendő, csokornyakkendő

Talán a legfontosabb alapszabály, hogy a nyakkendő mindig ugyanolyan széles legyen, mint az ing gallérja. Ami a színét illeti, minden esetben legyen sötétebb az ingnél. Ha a viselőjének az egyéniségébe belefér, akkor lehet mintás, színes, és jöhetnek a különleges megoldások is. De azért itt is figyeljünk a „kevesebb néha több” aranyszabály alkalmazására.

A klasszikus férfidivat egyaránt hangsúlyozza az ember eleganciáját, jó ízlését, státuszát. A nyakkendő és a csokornyakkendő elengedhetetlen része a stílusnak.

A nyakkendő hossza örök vitatéma. A lényeg, hogy mindenképpen le kell érnie az övig, vagy annak hiányában a nadrág gombig. A vékonyabb része sosem lehet hosszabb, és azt ne az ingbe, hanem a nyakkendő belső részén lévő bújtatóba helyezzük. A csokornyakkendő viselése elengedhetetlen bizonyos alkalmakhoz, vagy munkakörökhöz, de hordható akár a hétköznapi öltözet kiegészítőjeként. Szmokinghoz és frakkhoz kötelező a csokornyakkendő viselete, előbbi esetében fekete, utóbbinál fehér színben. Ebből is látszik tehát, hogy ünnepélyes, társasági eseményeken viselt ruhadarabról van szó.

Öv vagy nadrágtartó?

A klasszikus férfidivat egyaránt hangsúlyozza az ember eleganciáját, jó ízlését, státuszát. A klasszikus kiegészítők egyszerre praktikusak és elegánsak.

Fontos kiegészítők az öv és a nadrágtartó, ám ezek viselésére is „megalkották” már a szükséges íratlan szabályokat. A legfontosabb, amelyet minden magára adó férfinak tudnia kell, hogy a nadrágtartót tilos övvel együtt hordani. Alapvetően mindkét ruhadarab funkciója a nadrág tartása, így felesleges nadrágtartót és övet is egyszerre viselni. Szintén alapszabály, hogy az öv színe megegyezzen a cipő színével, valamint ne legyen túl vastag és túl hosszú sem. A nadrágtartó eredeti célja, ahogy a neve is mutatja, a nadrág rögzítése, annak helyén tartása. Az egykori funkcionális rendeltetésén már régen túllépett, ma már inkább dekoratív kiegészítő, mintsem használati tárgy. Ennek köszönhetően kiváló eszköze lehet az egyedi stílusnak. Klasszikus stílushoz egyszínű nadrágtartó, bohókásabb megjelenéshez lehet színes, mintás, logós darabokat viselni.

További kiegészítők: mandzsettagomb, nyakkendő klip, díszzsebkendő

Harmonikussá, valamint elegánssá teszi a megjelenést a mandzsettagomb viselése. Bár ez napjainkban talán már csak az igazi úriemberek kiváltsága, azért bizonyos alkalmakon tényleg megéri számolni vele.

A klasszikus férfidivat egyaránt hangsúlyozza az ember eleganciáját, jó ízlését, státuszát. Egy egyszerű díszzsebkendő is sokat dobhat elegáns megjelenésünkön.

A nyakkendő klip nemcsak praktikus – hiszen nem engedi elcsúszni a nyakkendőt – hanem rendkívül elegáns is. Ízléses, vékony letisztult darabot választva, biztosan nem lőhetünk mellé, amennyiben klasszikus megjelenésben gondolkodunk.

A díszzsebkendő abszolút ajánlott, sőt! Fontos azonban összehangolni színét/színeit a szett többi részével, és akkor a hatás garantáltan nem marad el.

A klasszikus férfidivat egyaránt hangsúlyozza az ember eleganciáját, jó ízlését, státuszát. Megjelenésünket egészítsük ki az alkalomhoz illő lábbelivel.

Szmoking

És végül jöjjön az abszolút klasszikus, a szmoking. A szmoking ünnepélyes, esti öltözet, tehát kizárólag 18:00 után viselhető. Ha a meghívón ez szerepel: „Black Tie”, akkor az szmoking-csokornyakkendő viseletet ír elő urak számára. Az elnevezésnek megfelelően csak és kizárólag a kötött fekete csokornyakkendő az elfogadott megoldás, minden más szín kerülendő. Az ing fehér vagy krémszínű dupla mandzsettás ing, lehetőség szerint díszgombokkal. Hófehér díszzsebkendő, fekete spanyol öv és borjúbőr vagy lakk felülfejes, oxford cipő az elvárt viselet.

Related Posts
  1. Esős napok ruhatára Esős napok ruhatára
  2. Milyen hosszú legyen a nadrág? Milyen hosszú legyen a nadrág?
  3. Így viseld a karórát Így viseld a karórát
  4. Férfi frizura trendek Férfi frizura trendek