Tavaszi stílustippek férfiaknak

Tavaszi stílustippek férfiaknak

A tavasz beköszöntével érdemes kicsit felfrissíteni a gardrobunkat és áttérni az enyhébb időjárásnak megfelelő ruházatra. Első lépés ilyenkor a meglévő ruhatárunk áttekintése. Nem kell mindent beszerezni, ami idén trendi, bőven elég a jól összeállított alap ruhatárat néhány új darabbal kiegészíteni. Ha jól válogatunk a trendi darabokból, akár még olyanok is a szekrénybe kerülhetnek, amelyek jól illeszthetőek majd a nyári vagy őszi outfitjeinkhez.

Kezdjük az elején!

Útmutató a tavaszi alap ruhatárhoz:

Tavaszi kabát: Egy könnyű kabát mindig jó választás a tavaszi időjárásra. Választhatunk egy bomber dzsekit, farmerdzsekit, vagy akár egy vékonyabb, hasított bőrből készült motorosdzseki-fazont is.

A kiszámíthatatlan időjárásból adódóan a tavaszi férfiaknak szánt stílustippek összegyűjtésekor még érdemes szót ejteni a könnyebb tavaszi kabátokról is.

Félcipő: Ha nem akarsz még mokaszint húzni, akkor egy jó minőségű félcipő vagy sportcipő lehet az ideális választás tavaszra. Ezek a cipők jól mutatnak farmerrel és vászon nadrággal egyaránt.

Tavaszi színek: A tavaszi színek között megtalálhatók a világosabb árnyalatok, mint például a zöld, a sárga, a rózsaszín, a kék és a bézs. Ezek a színek jól mutatnak együtt, és a tavasz frissességét tükrözik. Ha még nincs rózsaszín inged, ideje kipróbálni. Feldobja a kék vagy bézs öltönyt. 

Könnyű anyagok: A nehéz anyagok helyett, válasszuk az enyhébb, könnyedebb anyagokat, mint a pamut, a len vagy az egyéb vékonyabb szövetek. Ezek az anyagok jól szellőznek, így kényelmesen viselhetők melegebb időben is.

Pólók: A klasszikus kereknyakú vagy galléros pólók mindig stílusosak, és egy könnyű anyagból készített darab tökéletes választás lehet tavaszra. A pólók jól mutatnak hosszú farmer nadrággal, de rövidnadrággal is. Érdemes az alapszínek mellett néhány mintásat is beszerezni, hogy könnyebb legyen variálni az összeállításokat.

Nézzük, mi hódít 2023 tavaszán a férfidivat világában?

A barna és a kék árnyalatok

A kék a színek királya, és valószínűleg 2023-ban is a divatvilág egyik legnépszerűbb színe marad. Az élénkebb türkiz árnyalatok mellett a mélyebb, sötétebb kék árnyalatok is divatosak lesznek. A farmer kék árnyalatairól nem is beszélve. Divat lesz a retro korszakból ismert klasszikus kék farmer vagy enyhén koptatott változata. Egészítsük ki a farmert egy laza fehér pólóval, és egy kockás vagy farmeringgel, hiszen a farmert farmerrel viselni még idén is trendi.  A márványosan koptatott nadrágoknak viszont intsünk búcsút egy időre.

A kékhez jól illik a barna. Tavasszal pedig a feketét inkább a barna és annak árnyalatai, mint a homok, bézs, tevebarna, mustár vagy épp a kicsit zöldes-szürkébe hajló dohánybarna váltják fel. A ’70-es évek divatja kiemelt trend volt a tavalyi évben, így a barnás árnyalatú hasított bőrdzsekik, mokaszinok és a chino nadrágok idén is bátran viselhető, trendi darabok maradnak.

A tavaszi férfiaknak szánt stílustippek összegyűjtésekor érdemes szót ejteni a modern, minimalista darabok nagy mintákkal való stílusos kombinációjáról.

A nagy minták és a minimalista design is megfér egymás mellett idén tavasszal

2023-ban visszatérnek a nagyobb minták és feliratok. Az élénk színű, nagyméretű minták és grafikák különösen jól mutatnak majd a pólókon, pulóvereken és ingeken. Az absztrakt, elvont, egyvonalas rajzokon át a retro reklámfelirat hatásig minden megjelenhet idén a felsőruházaton. A kiegészítők között továbbra is trendi a színes lencse és a geometrikus formájú napszemüveg. Divatosak az átlátszó keretek is, amitől a napszemüveg vagy szemüveg légiesnek és futurisztikusnak hat.

A nagy és színes minták mellett továbbra is hódít a minimalizmus. Fehér ing, kockás zakó vagy egy egyszínű ballonkabát, esetleg bomberdzseki, alapdarabnak számítanak. A fehér inget feldobhatjuk egy barna övvel vagy, ha ennél mégis kicsit többre vágyunk, akkor akár még egy nadrágtartóval is.

A tavaszi férfiaknak szánt stílustippek összegyűjtésekor érdemes szót ejteni a modern, smart casual megjelenést kölcsönző, de már lengébb ruhadarabokról.

Terepminta és funkcionális ruhák

Nem kell ahhoz vadászatra indulni, hogy terepszínű ruhákat hordhassunk. Persze nem árt óvatosan bánni a mintával, de egy terepszínű póló vagy kabát feldobhatja a szokásos farmeres összeállításunkat. Ha még ennyire sem érezzük magunkénak a terepmintát, akkor érdemes először egy baseball sapkával vagy zsebes nadrággal próbálkozni, elvégre a divat lényege, hogy merjünk kísérletezni.

Továbbra is hódítanak a funkcionális stílusú ruhák, mint például a steppelt dzsekik vagy mellények. A sportos és funkcionális ruhákat kombináljuk bátran elegánsabb öltözékkel, így biztosan kényelmesen és stílusosan vághatunk neki a napnak.

Bokáig érő nadrágok

A boka felett kicsivel végződő nadrág nem ugyanaz, mint az úgynevezett „bokalengő”, amiről már messziről lerí, hogy viselője igencsak kinőtte. A férfi boka nadrág, ha megfelelő szabású, akkor laza eleganciát is tükrözhet. Ha fehér inggel és zakóval viseljük, akár még elegánsnak is mondható. Kiegészíthetjük egy stílusos övvel vagy egy harsányabb zoknival. Ha maradnánk a laza stílusnál, akkor viseljünk hozzá egy barna bőrtáskát, amiben a laptop is elfér.

Related Posts
  1. A stílusváltás hogyanjai A stílusváltás hogyanjai
  2. A Zagger bemutatja: PME Legend, az amerikai klasszikus A Zagger bemutatja: PME Legend, az amerikai klasszikus
  3. s.Oliver, egy európai sikertörténet s.Oliver, egy európai sikertörténet
  4. Amit az inggallérról tudni érdemes Amit az inggallérról tudni érdemes