Ruhanemű karácsonyi ajándékba

Ruhanemű karácsonyi ajándékba

Attól, hogy egy ajándék hasznos a hétköznapok során, még nagyszerű karácsonyi meglepetés lehet. Sőt, ezek az ajándékok azok, amik folyamatosan velünk vannak a mindennapokban, és mindig emlékeztetnek arra, aki adta, no és a karácsony meghitt pillanataira. Ne ódzkodjunk hát attól, hogy hasznos ajándék kerüljön a fa alá, és a különböző praktikus tárgyakon kívül gondolkodjunk jól viselhető ruhanemű ajándékozásában is!

Jó ötlet a sportruházat – nem csak sportoláshoz!

A sportruhák között nemcsak a megszállott sportolóknak találunk kiváló ajándékot, hanem bárkinek, hiszen egy jó minőségű melegítő nadrág nem csak edzéshez kell, de otthoni viseletnek is a legkényelmesebb. Ugyanez érvényes a kapucnis felsőkre, a pamut sortokra és a pamut pólókra is: futáshoz, edzőterembe vagy a fotelben üldögéléshez egyaránt jó szolgálatot tesznek.

A karácsonyi ajándékozás során jó választás lehet a melegítő nadrág, mely egyszerre praktikus és kényelmes ruhanemű, így valóban hasznos dolgot adhatunk.

Pólókból különösen jó eséllyel találhatjuk meg a megajándékozott szokásainak és ízlésének leginkább megfelelőt, hiszen igencsak széles kínálatból válogathatunk. A rövid ujjú pólók eleve készülnek kerek és V kivágással, továbbá gallérral, élénk vagy tompa színekben minta nélkül, a mintásak között pedig létezik feliratos póló, beach hangulatú, retro vagy vicces mintával

A hosszú ujjú pólók között is találunk feliratosat vagy nyomott mintásat, de ezekre – mivel akár munkahelyi viseletként, ing vagy zakó alá is szokás hordani – jellemzőbb az egyszínű, konszolidáltabb megjelenés. Ugyanez érvényes a galléros pólókra, legyen az hosszú vagy rövid ujjú: a pólók palettáján a galléros-gombos a decensen elegáns trendet képviseli, köszönhetően egykori úri sport eredetének. Ebből adódóan természetesen hordható sportoláshoz, de akár egy elegánsan laza, például smart casual utcai öltözék részeként is tökéletesen megfelel.

A karácsonyi ajándékozás során érdemes lehet egy mintás pólót választani, mely egyszerre praktikus és kényelmes ruhanemű, így valóban hasznos dolgot adhatunk.

Pizsamák és köntösök

Az otthoni ruházatok közül különösen kényes kérdés a jó minőségű pizsama, amiben kényelmesen lehet aludni: nem szorít sem a derekán, sem a nyakánál, nem csúszik fel vagy le forgolódás közben, és jó a nedvszívó képessége. Akár egy 100% pamut pizsama, akár egy klímakomfort anyagból készült pizsama jó választás lehet.

Bár a köntös alatt sokan kizárólag a fürdőköpenyt értik – és valószínűleg azt is viselik többféle funkcióban –, valójában érdemes pontosítanunk ezt a fogalmat. Létezik ugyanis az úgynevezett háziköntös is, melyet nem közvetlenül a testünkre húzunk fel, hanem általában a pizsamára, esetleg az alsóneműre vagy az otthoni ruhára. Funkciója az otthoni „kuckózós”, nagyon laza kényelem biztosítása: reggeli kávézáshoz, újságolvasáshoz, vagy az esti tévézéshez, olvasáshoz. Mivel más a funkciója, általában a fürdőköpenynél könnyebb anyagból: vékonyabb pamutból vagy esetleg szaténból, selyemből készül. Kifejezetten elegáns ajándéknak számít, ha egy minőségi háziköntössel lepjük meg szerettünket.

A fürdőköpeny alapfunkciója ezzel szemben az, hogy fürdés, tusolás vagy úszás után belebújjunk. Ezért nagyon fontos, hogy puha és jó nedvszívóképességű, meleget adó anyagból készüljön. Ilyen a minőségi, vastag frottír, mely minél puhább, annál kellemesebb érzést nyújt.

A karácsonyi ajándékozás során kitűnő választás lehet egy kényelmes és egyben praktikus ruhanemű, így egy divatos pizsamaegyüttes, vagy egy otthoni köntös.

Pulóverek és kardigánok

A pulóver egy olyan univerzális ruhadarab, amivel ajándékként sem lőhetünk mellé. Szinte minden élethelyzetben hordható: hűvös nyári estéken vagy téli zimankóban, farmerhoz vagy chino nadrághoz, ingre, pólóra húzva vagy lezserül vállra vetve, zakó vagy pufimellény alá, kapucnis változata pedig akár futáshoz vagy szabadidő felsőként is.

A kötött pulóverek stílusát egyrészt szabásuk (egyenes vonalú vagy karcsúsított), másrészt főként a nyakmegoldásuk adja meg. A sportosan elegáns, letisztult vonalat képviseli a 100% pamutból kötött V-nyakkivágású pulóver, mely irodai vagy utcai viseletnek, de akár családi alkalmakra is tökéletes. Egy fokkal sportosabb hatást kelt, de még mindig tartalmaz egy csepp mindennapi eleganciát a cipzáros nyakmegoldású magas álló nyakú vagy galléros pulóver. A kerek nyakú pulcsik bővebb szabással párosítva a hétköznapi lezser viselet kényelmes darabjai, de önmagában kötött mintás változata az elegánsabb vonalat képviseli.

A karácsonyi ajándékozás során egy praktikus ruhanemű, így egy vastag pulóverrel tudathatjuk szeretteinkkel, hogy törődünk velük és fontosak számunkra.

Külön kategória a pulóverek világában a kardigán: a gyapjú vagy pamut kötött kardigán – akár gombos, akár a most divatosabb cipzáros megoldással – inkább a sportosan elegáns megjelenés kelléke, míg a pólóanyagból készült, esetleg kapucnis változata a laza stílus ruhadarabja.

Related Posts
  1. A Zagger bemutatja: PME Legend, az amerikai klasszikus A Zagger bemutatja: PME Legend, az amerikai klasszikus
  2. Konyhából a karácsonyfa alá - Mit vegyünk fel az ünnepre? Konyhából a karácsonyfa alá - Mit vegyünk fel az ünnepre?
  3. s.Oliver, egy európai sikertörténet s.Oliver, egy európai sikertörténet
  4. Amit az inggallérról tudni érdemes Amit az inggallérról tudni érdemes