Apróságok, amik tönkretehetik a megjelenésed

Apróságok, amik tönkretehetik a megjelenésed

Hiába fektetünk sok odafigyelést és energiát a megjelenésünkbe, elég, ha csak egy-egy apró részlet nincs a helyén és leromboljuk vele a teljes összképet. Lássuk azokat a részleteket, amelyekben a mondás szerint az ördög lakozik. Kopott, elnyűtt bőröv, koszos cipő, gyűrött vagy áporodott szagú ruhák, ápolatlan arcszőrzet. Lássuk, mire kell odafigyeljüni, hogy ne rontsunk az első benyomáson (se)!

Személyes higiénia, ápoltság

Talán magától értetődőnek tűnik, hogy figyelünk a személyes higiéniánkra, de az ápoltságba sok minden beletartozik a fürdésen kívül.

Ilyen például a kezek és a körmök állapota. A kezünket nagyjából az első kézfogásig rejtegethetjük. A hosszú, piszkos köröm nagyon igénytelen benyomást kelt, a száraz kéz pedig kellemetlen érzetű. Ügyeljünk arra, hogy rendszeresen ápoljuk a kezünket, számtalan illatmentes kézkrém is elérhető már, így férfiak is bátran használhatják. Sőt, egyre több manikűrös kínál kifejezetten a férfikezek számára alkalmas eljárásokat.

A kifogástalan megjelenés és a pozitív első benyomás kialakítása érdekében érdemes odafigyelni személyes higiéniánkra. Arcszőrzetünk mindig legyen kifogástalan.

A borotválkozás, borosta és szakáll kérdése kényes téma. Akár borotválkozunk, akár igényesen nyírjuk, fontos, hogy az arcszőrzet is rendben legyen. Ugyanez igaz a hajra is. Figyeljünk rá, hogy rendszeresen tisztítsuk, ne menjünk úgy fontos találkozóra, hogy nem mostunk előtte hajat.

A fog és szájhigiéniáról se feledkezzünk el. Ellenőriztessük rendszeresen fogaink állapotát, sok betegség előhírnöke lehet. Ha nincs lehetőségünk napközben fogat mosni, legalább egy mini szájvizet, rágót vagy mentolos cukrot tartsunk magunknál vészhelyzet esetére.

A testszagot lehetőleg ne parfümmel próbáljuk elnyomni. Használjunk izzadásgátló dezodort rendszeresen. A parfümmel pedig óvatosan bánjunk, hiába kellemes az illat, ha túl sokat használunk épp az ellenkező hatást érjük el vele.

A kifogástalan megjelenés és a pozitív első benyomás kialakítása érdekében érdemes odafigyelni bőrünk állapotára, illatunkra és a személyi higiéniára.

Térjünk át az öltözködésre

Ha régen hordtunk egy ruhát, mielőtt újra felvennénk érdemes átöblíteni. Nagyon igaz ez az évszakváltáskor előkerülő ruhákra. Hónapokig álltak a szekrényben, szorosan összezárva a többi ruhával. Hiába mostuk ki mielőtt elpakoltuk volna, mégis „fáradt”, áporodott szaga lehet sokszor. Mossuk ki, esetleg szellőztessük át alaposan, mielőtt felvennénk.

A foltos, elnyűtt ruhát ne hordjuk tovább. Az ingek hónalj része gyakran besárgul, megkeményedik a verejték-dezodor-mosószer kombinációjától, így egy idő után kénytelenek leszünk megválni tőle. Ugyanígy figyeljünk az ingek könyök és mandzsetta részére is. A leggyakrabban itt kopnak ki és szakadnak el. Ha van leszakadt gomb, azt varrjuk fel. Érdemes az ingekből, pólókból többet is betárazni az alapszínek, fazonok esetén, amelyeket bármikor bevethetünk.

Mosás után jöhet a vasalás! Hiába a tiszta ruha, ha nem vasaltuk ki. Nyilván nem minden anyag igényli a vasalást, de amelyik igen, azon nagyon meglátszik annak hiánya! Ne rontsuk el az összképet a mindenfelé tekeredő ruházatunkkal.

Kopott öv

A kifogástalan megjelenés és a pozitív első benyomás kialakítása érdekében érdemes odafigyelni kiegészítőink állapotára. Ne hordjunk kopott, elhasznált öveket.

Ha bőr vagy bőrhatású övet hordunk azt is ugyanúgy kell ápolnunk, mint a cipő felületét. Vigyázzunk azonban, hogy alaposan töröljük át, mielőtt felvennénk, nehogy összefogja a ruhánkat a bőrápolószer. A bőr a használat során kap egyfajta patinát, így a színe is megváltozik kissé az idő múlásával. Ezzel nincs is semmi gond, viszont amikor már szemmel látható, hogy az öv egyes részei teljesen elütnek színben, felületben a többitől vagy esetleg a bőr már annyira kopott, hogy magától lepereg, mindenképpen vásároljunk újat.

Bár a bőrből készült övek rendkívül elegánsak és feldobják a szettet, érdemes egyszerűbb darabakokat is beszerezni, mint amilyenek a strapabíró, elasztikus övek, esetleg kipróbálhatjuk a régen közkedvelt nadrágtartók viselését.

Lábbeli

Az első és legfontosabb, hogy tisztítsuk rendszeresen a cipőinket. Nagyon illúzióromboló tud lenni, amikor valaki a gondosan összeállított szettjéhez kitaposott, koszos cipőben jelenik meg. Bőrcipők esetén használjunk rendszeresen bőrápolót és cipőfényt. Ha velúr vagy hasított bőr, akkor pedig impregnáljuk, hogy ne ázzon be.  

A sneakereket, sportcipőket is tartsuk tisztán. Évek óta népszerűk a fehér sneakerek, de tisztán vagy inkább fehéren tartásuk nem is annyira egyszerű. Kapható már cipő radír, amellyel a sötét foltokat, fekete csíkokat könnyedén eltávolíthatjuk akár napközben is a lábbeliről.

A kifogástalan megjelenés és a pozitív első benyomás kialakítása érdekében érdemes odafigyelni zoknink és lábbelink kifogástalan tisztaságára és épségére.

Zokni

Kell zokni vagy nem kell zokni? Ezt leginkább a cipő típusa és a saját stílusunk, komfortérzetünk határozza meg. De a választól függetlenül a lábak tisztántartására is ügyeljünk. Különösen melegebb időben, amikor gyakrabban hordunk például mokaszint vagy sneakert, jobban izzad a lábfej is, viszont a cipőben kevésbé tud szellőzni. Használjunk izzadásgátló lábsprayt vagy lábkrémet. A cipőt pedig szellőztessük rendszeresen és időnként fújjuk be erre a célra készült dezodorral, ami nem csak a kellemetlen szagokat semlegesíti, de a cipőben megtelepedő baktériumokat is elpusztítja. Az sem baj, ha nem mindennap ugyanazt a cipőt hordjuk, így van ideje megfelelően átszellőzni.

Az agyonmosott, bolyhos zokni sem túl esztétikus. Ha kinyúlt, állandóan lecsúszik, inkább cseréljük le. Ebből is, akárcsak az ingekből, érdemes egy alap szettet beszerezni, akár ugyanazokban a színekben (fehér, fekete, szürke, sötétkék vagy bézs). Lehetőleg 100% pamutot válasszunk, mivel jól szellőzik és felszívja az izzadságot. Már nem csak a funkcionális ruházatban, hanem a hétköznapi használatra gyártott zoknik között is találunk, olyat, ami ezüst szálat tartalmaz, ezzel is csökkentve a lábszagot vagy a gombák szaporodását.

A rendszeres körömvágás a lábkörmökre is érvényes. A lyukas zokni már önmagában is kínos, de ha még a körmünk is kikandikál, végképp elmúlik a varázs. 

Related Posts
  1. A Zagger bemutatja: PME Legend, az amerikai klasszikus A Zagger bemutatja: PME Legend, az amerikai klasszikus
  2. s.Oliver, egy európai sikertörténet s.Oliver, egy európai sikertörténet
  3. Amit az inggallérról tudni érdemes Amit az inggallérról tudni érdemes
  4. Amikor apa játszósba öltözik Amikor apa játszósba öltözik