A női testalkat típusai

A női testalkat típusai

Ahhoz, hogy nőként stílusosak, elegánsak, csinosak legyünk, és legyünk őszinték, mindannyia ezt szeretnénk, ráadásul úgy, hogy amit viselünk, az kényelmes is legyen, fontos, hogy tudjuk milyen a testalkatunk, illetve azt is, hogy ebből hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet. A legfontosabb szabály, hogy azt hangsúlyozzuk, ami előnyös, hogy a kevésbé mutatós területekről elvonjuk a figyelmet. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani, hiszen minden nő lehet nőies, szexi, csinos, ha a számára előnyös ruhadarabokat viseli.


Milyen az én testalkatom?

Aki ezzel tisztában van, annak könnyen megy az öltözködés, a ruhavásárlás, de még a gardrób rendbentartása is. Azt mindenképpen szem előtt kell tartani, hogy ha már tudod milyen is a testalkatod, akkor azt még érdemes finomhangolni az egyéni sajátosságaiddal, mivel kevesen vannak azok, akik teljes mértékben egy adott testalkathoz tartoznak. Inkább arra kell fókuszálni, hogy mely testtájékot kell hangsúlyozni és melyikről elvonni a figyelmet. Ehhez a ruhák mellett segítségedre vannak a kiegészítők, a nyakláncok, az övek, a táskák, a cipők, de még a színek is.

Homokóra alkat

Mutatós, hangsúlyos, szép derékvonal, normál vagy annál nagyobb mellek, széles csípő. Ez a legnőiesebb testalkat, de sajnos a hölgyeknek csak nagyon kis százaléka rendelkezik vele. Ha neked ilyen a testalkatod, akkor igazán szerencsésnek mondhatod magad.

Mi előnyös számodra?

  • Szinte minden. Az A-vonalú szoknya, a ceruza szoknya, testhezálló felsők, vállpánt nélküli felsők, V-nyakú felsők, karcsúsított kabátok, karcsúsított derekú nadrágok. Hangsúlyozd és mutasd meg a szép alakodat.

Az alkatnak megfelelő ruházattal hangsúlyozni lehet az előnyöket, elfedni a kényesebb területeket.

Mit kell kerülnöd?

  • A túlzottan fodros, rakott ruhadarabokat. Nem szabad túlzásba esni, te úgy vagy szép, ahogy vagy.

Körte alkat

Vastagabb combok, szélesebb csípő, normál vagy kis méretű mellek, keskeny váll, szép derékvonal. Szintén nagyon nőies alkat, csak arra kell figyelni, hogy a csípőtájékról a felsőtestre tereljük a figyelmet. Ezt segíti, ha a felsők nem érnek a csípővonal teteje alá.

Mi előnyös számodra?

  • Mindenképpen az alul sötétebb ruhadarabok. Az A-vonalú szoknya, a válltöméses felsők, de az ujjatlan felsők és a nyakbaakasztós felsők is. Legyen hangsúlyos, de ízléses a dekoltázs. Előnyösek a karcsúsított derekú nadrágok, ruhák.

Mit kell kerülnöd?

    • A túlzottan fodros, rakott alsóruházatot, de a nagyon szűk miniszoknyákat is. A szűk felsőket szintén kerüld.

A divatbakikat akkor követhetjük el, ha az alkatunknak nem megfelelő szabású, vagy színű ruhát választunk.

Alma alkat

Széles csípő, normál vagy egy kicsit szélesebb váll, normál vagy nagy mellek, a derékrész nem rajzolódik ki. Egyszínűben, vagy egy szín árnyalataiban ügyesen hosszíthatod a tested. Tereld a figyelmet a lábaidra.

Mi előnyös számodra?

  • Jó szolgálatot tehetnek az alakformáló fehérneműk. Emellett a V-kivágású felsők és a derékban kissé karcsúsított felsők is előnyösek. Hordj rövidebb, vékony anyagból készült ruhákat, szoknyákat. 

Mit kell kerülnöd?

A testhez simuló szűk ruhákat, emellett a túlzottan sok anyagot egyaránt. Ne használj válltöméseket.

Téglalap alkat

Egyenes derékrész, laposabb fenék, normál vagy kis mellek, normál vagy szélesebb vállak jellemzik ezt az alakot. A mell-, a derék- és a csípő szélessége megközelítőleg azonos, ezért a derekat ki kell hangsúlyozni, karcsúsítani. 

Mi előnyös számodra?

  • A karcsúsított felsők, a mell alatt húzott felsők, a rakott, bő szoknyák, az A-vonalú szoknyák.
  • Magasabb hölgyeknek a bővülő szárú nadrágok nagyon előnyösek lehetnek.
  • Optikailag sokat segíthet egy szép öv a csípőre ejtve. Szintén jó választás lehet egy fodros, rakott, csipkés ruhadarab. Az átkötős ruhák és a farzsebes nadrágok is ideálisak.

Mit kell kerülnöd?

  • A testhezálló felsőket éppúgy, mint a túlzottan bő, szögletes vonalú ruhadarabokat.
  • Nem előnyös a válltömés és a férfias ruhadarabok sem.

Fordított háromszög alkat

Szélesebb vállak, normál vagy nagy mellek, keskeny csípő jellemzi ezt a testalkatot. Szintén egy nagyon nőies alkatról van szó, és csupán egy kis odafigyeléssel könnyedén elérhetjük az áhított homokóra formát. Ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy tereld a figyelmet a vállaidról a csípő tájékára.

Mi előnyös számodra?

A szűk nadrág sem áll jól mindenkinek, akkor sem, ha még fiatal. A különböző fazonú nadrágok közül is válasszuk mindig az alkatunknak megfelelőt.

  • Azok közül a ruhadarabok közül amit viselsz, mindig a legfelső réteg legyen sötétebb.
  • A színes, rátétekkel, fodrokkal, áthajtásokkal tarkított nadrágok és szoknyák remekül irányítják a tekintetet. Jól állnak neked a tulipánszoknyák, a rakott szoknyák is.
  • Karcsúsított nadrágok, háremnadrágok is jó alternatívák, ahogy a nyakbaakasztós felsők vagy a sálgalléros felsők szintén.

Mit kell kerülnöd?

  • A válltömést és a vállrésznél fodros felsőket kerüld, hiszen nem ez a hangsúlyozni kívánt terület.
Related Posts
  1. A stílusváltás hogyanjai A stílusváltás hogyanjai
  2. Hogyan öltözzünk 40 felett Hogyan öltözzünk 40 felett
  3. Konyhából a karácsonyfa alá - Mit vegyünk fel az ünnepre? Konyhából a karácsonyfa alá - Mit vegyünk fel az ünnepre?
  4. s.Oliver, egy európai sikertörténet s.Oliver, egy európai sikertörténet